Pupinformatie

Hier kunt u veel informatie vinden als u net een Mopspupje heeft gekocht.

Geschreven:  Monique Jansen
Fotografie:    Irene Zwaagman

Inhoudsopgave: 

De eerste dagen in het nieuwe huis 
Ontwormen  

De eerste dagen

De eerste dagen in een nieuw huis is voor een Mopspupje een stressvolle situatie, nieuwe mensen, soms nieuwe huisgenootjes, kinderen, geen nestgenootjes meer, kortom alles is anders. Dit is niet erg maar wel iets om even bij stil te staan. Er zijn Mopsjes die veel gaan slapen, of juist niet, gewoon eten, of juist niet, spelen of juist niet. Ervaring leert, laat het Mopsje gewoon lekker zijn of haar "ding" doen. Wel op tijd eten, slapen, spelen en knuffelen natuurlijk maar verder ook even gewoon op zich zelf alles verkennen. Het kost even tijd en dat is per pupje ook verschillend. Zorg er wel voor dat ze blijven eten. Mocht dit niet het geval zijn, zet dan gewoon voor de nacht lekker wat vlees bij de slaapplek. 

Een beetje druivensuiker door het vlees is ook niet verkeerd zodat de bloed- suikerspiegel niet daalt.

Meestal is met een paar dagen het Mopsje gewend en loopt alles goed. Pas een beetje op, in deze jaargetijden met de wind, het zijn kleine hondjes die ook daar aan moeten wennen, dus niet te lang buiten. Eigenlijk,  kijk naar het Mopsje en doe alles met mate.

Rust, reinheid en regelmaat is ook voor de Mops van toepassing.

Veel plezier met jullie nieuwe aanwinst.

Ontwormen

Ontwormen is altijd belangrijk, zeker als de Mopsen op allerlei plaatsen komen waar ook andere honden zijn geweest.

Het ontwormen begint eigenlijk al bij de fokker, omdat via de moedermelk de pupjes al spoelwormen kunnen krijgen.

Wij beginnen meestal als de pups zich goed ontwikkelen natuurlijk, op de leeftijd van 2 weken, daarna op 4 weken en 6 weken. Dit doen wij met Banminth, 1 week voor dat de kleintjes mogen verhuizen ontwormen wij ze nog een keertje met 

Milbemax, dit is dus met 8 weken. Wij raden jullie aan om bij de laatste enting, die van 16 weken, nog een keertje te ontwormen en dan gewoon 2 x per jaar.

Mocht je toch wormen zien, overleg met de dierenarts wat te geven. Vermijd vieze uitlaatplaatsen, hier kunnen ze een besmetting oplopen. Nu er geen echte Winter is geweest kunt je er ook voor kiezen om Stronghold in de nek te geven, dit is bij de dierenarts te bestellen. Stronghold is tegen vele vervelende beestjes en ook tegen de wormen. Bedenk wel dat deze middelen gif bevatten, dus wees voorzichtig en let op als je met de jonge Mops de straat op gaat.


Wij hebben pupjes en zijn er erg blij mee.
Ze groeien geweldig.

Kijk snel